Plz likes my page

:( sedih



Hari ini mengenangkan hari2 yg blalu begitu memedihkan...namun aku perlu hadapi hari2 yg mdatang juga...belajar dari kegagalan dan kesilapan lampau..diharap ada di luar sana memberikan aku nasihat agar diri ini lebih terbimbing..pada Tuhan Rabbul Izzati aku panjatkan doa agar hati ini dibawah lembayung rahmatMU..agar aku tidak tersesat...pagi ini aku dan juga teman ku Aida membincangkan soal betapa beruntungnya dilahirkan sebagai seorang Islam...Alhamdulillah tidak henti dibibir...ku bersyukur Ya Allah kerana aku keluargaku saudara mara teman2ku dilahirkan dgn agama yg suci ini...terima kasih Ya ALLAH..

aku & bakal dunia baruku

hari ini agk sihat sedikit.pukul 6.30 pg aku sudah pun bsarapan nasi lemak.dari luar jendela,aku dapat lihat titisan2 hujan yg agk lebat.sejuknya kian menyengat seluruh tubuhku.aku mngambil jeket biruku..lalu mengenakannya ditubuh.makan nasi lemak dan susu coklat menyebbkan aku mengantuk..tapi aku xblh tidur waktu2 begini...nnti bangun nya entah jam berapa.aku tsenyum sdirian...aku baru mndapat peluang mnyambung pngajianku di sebuah IPTS di KL.jurusan yg aku ambil tidak lah sehebat mana.disbbkan aku ada pgalaman kerja membuat kartun 2D,jadi aku memilih utk mengambil cos yg bkaitan dgnnya..tapi bukan 2D lg :)...mana lah tau aku mampu menghasilkan kartun 3D yg lbh hebat dari upin n ipin hikhikhik...hope mcm tulah..xper2 psaingan sihat..lap top aku msih begitu...masih ada letupan kecil yg aku tidak tahu dimana puncanya..harap2 ia akn sembuh sediakala sblm aku start blja nnti...alamak ada cust pulak ppagi ni..nmpaknya x blhlah nak bceloteh panjang...

inilah die syg2 ku ..

ini nama nya yuna.skang umur die dh 2 taun lbh..nakal sgt..suke tido ats laptop..hehehe



ni lah mok..coz die gemuk dan suke sgt mkn hhehe..tgklah bukan main lg baring2..:)..umur die baru setahun...mok ni ank kpd yuna...

Laptop ku yg mengada2

hari ni rasa letih sgt.pg2 lg dah hujan.memang best kalu dapat tido.tapi apakan daya,ikut hati mati,ikut mulut binasa(betul ke apa aku ckp ni?)huhu...yelah aku kan baru bjinak2 ngn bisnes yg kecil2 lan ni...kang tido smpai tghari susah pulak rezeki nak masuk.ish2...merujuk kpd tajuk diats..nak citer ckit..u all semua guna laptop apa ya?aku guna compaq v3522tu..dh nak 2 thn dah die bkhidmat ngn aku..ari ni aku tpaksa menformat laptop aku yg ngengada ni...aku kta ngengada coz laptop2 nikan kena belaian manja,phatian yg lebih utk dia btahan lama..tapi apakan daya...kali ni dh masuk 7 kali lah aku mformatnya..asl lembab je aku format..coz aku bukan lah tau sgt bab2 nie :)..n hari ni aku telah mbeli sepersalinan pakaian utk laptop ku ini..dan juga skin yg cantik utknya..coz muka dpan lcd laptop aku ni dh calar-balar...bkn aku yg cakar ya...my sayang2 yg wat...nak tau saper?jeng2...saper lg kalu bukan yuna & mok...eee..geram pn ada..tapi apakan daya syg punya pasal kadang aku biar je dorang landing ats laptop akuni...tapi hari ini rs cam nak cantik2 kan laptop aku yg ngengada ni..sgl kelengkapan sepersalinan nya aku telah beli di...?dimana ya?pastinya di...LOWYAT..mana lgkan..tu jelah yg paling hampir huhuhu...kat cni ada aku letak my syg2 tu,merekalah penyebab aku membeli pakaian utk ngada2 tu(maksud aku laptop aku tulah)..dan hari ini juga aku tlah menformatnya serta merta..dan mnukar anti virus nya kpd norton 360..ok x?hope oklah..n sbb utama aku mnformat laptop aku tu sbnarnya aku nak smbg blaja..jadi nak bg laptop aku ni ringan lah ckit...kan..nnti kalu nak wat apa2 kan senang xder lah dok hang jerk...tapi nmpaknya cos yg aku amik ni memaksa aku mbeli portable utk mengisi perisian2 yg aku ptt ada..maklumlah gerenti berat kalu letak lam laptop aku nie..huhu..klah xtau nak mbebel apa lg..hope u all sume mdoakan aku bjaya dalam cos yg aku akn amik ni..dn sukses dlm bisnes kecil2 lan aku ni..insyaAllah..ya Tuhan ku permudahkan lah perjalan ku ini..sama ada yg bakal datang dan yg sudah2..amin..

Luahan Sekeping Hati

Hampir jam 12.30 tgh mlm.Mata masih begitu seperti siangnya.Teman serumahku sudah pun lena diulit mimpi.Entah cerita apa agaknya yg berlangsung di mimpi mereka.Hatiku gelisah,mundar-mandir ditengah rumah.Aku sdiri tidak tahu apa yg aku rasakan sekarang.Lalu aku membuat keputusan utk menunaikan solat sunat spt kebiasaannya.Ku kerling jam didinding sudah pun pukul 2 pg.Hatiku masih berasa tidak tenang.Sesekali rasa sakit dikepala,migrain agknya aku ni,cetus hati kecilku.Aku tidak mahu membiarkan sakit ini berlarutan,lalu aku menyelongkar peti ubatku,mcari2 ubat bg sakit kepala ku ini.Setelah hampir setengah jam,barulah rasa sedikit lega dikepala.Aku cuba duduk sambil berbaring beralaskan bantal dibelakang.Aku mbuka laptopku utk mcari sesuatu.Sesuatu yg aku xpasti.Sejak akhir2 ini kesihatan ku sedekit tganggu.Ptg tadi aku sudah pn ke klinik yg bdekatan dgn rumah,doktor Zainab mcadangkan aku mbuat medical check up.Malas rasanya.Masih aku ingat ketika umurku 18thun-19thn,aku tidak hbis2 berulang-alik ke hospital.Aku tidak mahu ini lg blaku sperti sblumnya.Aku sudah tidak tahan lg.Tapi sekarang pkara lama itu seolah2 mberi hint,akn muncul kmbali...Ya Allah jauhikanlah..aku masih tidak mampu melelapkan mata wlupn jam sudah menunjukkan 5 pg.Insomniaku semakin teruk.Sampai bilakah aku mahu bgantung pada bekalan ubat tidur?Teman diluar jika anda mbaca,berikanlah sedikit cadangan supaya masalah ku yg 1 ini,blh bkurangan.Bukan aku xpernah mcari atau mnminta nasihat yg arif,ttp segalanya sama shj.Ya Allah aku bharap Kau mberi petunjuk padaku utk setiap masalahku,aku tidak mampu menanggungnya.Terima kasih juga ya Allah kerana masih lg aku punya waktu utk mlakukan semua ini....melihat senyuman keluargaku,temanku....semoga ia bpanjagn utkku..-amin-

INSAN KERDIL
Noorhidayu Balqishah

Berjaga-jagalah Dalam Menyampaikan Ilmu..

"Dan janganlah kamu mengatakakan terhadap apa yang disebut-sebut oleh lidahmu secara dusta, 'INI HALAL DAN INI HARAM', untuk mengada-adakan kebohongan terhadap Allah.Sesungguhnya orang yang mengada-adakan kebohongan terhadap Allah tiadalah beruntung"(An-Nahl :116)



Dari 'Abdulloh bin 'Amru bin 'Ash r.a diriwayatkan bahawa ia berkata: Saya pernah mendengar Rasulullah s.a.w bersabda: "Sesungguhnya Allah tidak akan mencabut ilmu dari para hamba-Nya sekali cabut. Namun Dia akan mencabut ilmu tersebut dengan cara mewafatkan para ulama. Sehingga jika orang yang berilmu sudah tidak ada lagi, maka manusia akan mengambil ilmu dari orang-orang yang bodoh. Jika mereka akan ditanya, maka mereka BERFATWA tanpa berdasarkan ilmu. Akhirnya mereka pun tersesat dan menyesatkan orang lain." (SHAHIH MUSLIM (IV/1634)(2637)



Dari Ibnu Mas'ud r.a diriwayatkan bahawa ia berkata: Rasullulah s.a.w bersabda :"Manusia yang paling pedih adzabnya pada hari kiamat nanti adalah seseorang yang membunuh seorang nabi ataupun yang dibunuh oleh seorang nabi, SEORANG YANG MENYESATKAN MANUSIA TANPA BERLANDASKAN ILMU, atau seorang pelukis yang melukis patung-patung" (dikeluarkan oleh Ahmad dalam Al-Musnad dan Thobroni dalam Al-Kabir.Lihat As-Silsilatu 'sh-Shahihah (I/507)(281)

semoga tidak tergolong dari apa yg telah disebut ini..-amin-
 
Bila Blogger Template by Ipietoon Blogger Template