Followers

Feb 10, 2015

Kongsi Resepi dan Menang IPHONE 6PLUS

No comments:

Sebenarnya saya baru sahaja tahu perkara ini LetsMasak semalam di instagram mereka.Saya sangat tertarik dengan resepi-resepi yang ada dalam instagram tersebut.Tengah jalan-jalan usha-usha resepi,tiba-tiba terbaca yang info memasak pun boleh menang IPHONE 6 Plus 64gb!!




Hanya dengan share resepi anda,anda berpeluang menangi IPHONE 6 Plus yang awesome ini.Bukan itu sahaja!siap ada 4 lagi tawaran menarik berbentuk wang tunai.

Suri rumah dan memerangkap peniaga online seperti saya ni, sudah tentu banyak masa di rumah.Hobi pula memasak.Jadi apa salahnya hobi kita ini, kita jadikan juga sebagai sumber pendapatan.

Dalam blog saya ni pun ada banyak juga resepi yang sedap-sedap terperam je dalam ni.Entah ada ke tidak orang membacanya.

Jika kita lihat di website LetsMasak , kemudahan kita sebagai pengguna untuk mencari sesuatu resepi amat mudah,hanya type resepi yang anda cari,insyaAllah anda akan menjumpainya.Atau pun anda hanya pilih kategori contohnya ayam,sotong dan lain-lain mengikut pilihan anda.Dengan gambar-gambar yang menarik dan resepi-resepi baru dan segar,pasti menambahkan lagi semangat anda untuk memasak.





Walaupun LetsMasak nampak seperti kebanyakan laman komuniti yang membangunkan perkongsian resepi,namun sebenarnya ianya ada kelainannya.Dengan adanya LetsMasak Rewards System dengan hanya berkongsi resepi, kita sudah boleh menjana pendapatan darinya.Menarikkan? Hantar resepi & gambar dengan cara kreatif anda,jadi penyumbang aktif,kumpul points dan dah boleh tebus wang tunai :) ..

Namun setiap pertandingan sudah pasti ada cara dan syarat-syaratnya.Jom tinjau apa agaknya syarat-syarat tersebut.

LETSMASAK REVIEWS CONTEST 2015

Kita tengok hadiah-hadiah yang boleh korang menangi

  1. Tempat pertama: iPhone 6 Plus 64Gb
  2. Tempat kedua: Wang tunai RM500
  3. Tempat ketiga: Wang tunai RM400
  4. Tempat keempat: Wang tunai RM300
  5. Tempat kelima: Wang tunai RM200
Langkah-langkah untuk menang

♥ mestilah register dulu di link kaler biru yang saya dah beri kan diatas,klik sahaja

♥ mencapai sekurangnya 50% progress sebelum hantar review.Amat mudah macam kita register facebook dulu mula-mula. 


♥ Tulis review anda di blog anda

♥ Dapatkan ahli berdaftar di bawah anda sekurangnya 20% dikira sebagai refferal

♥ Akhir sekali jangan putus asa dapatkan ahli register dibawah anda

mudahkan? Jom sama-sama kita usaha untuk martabatkan budaya memasak sambail menjana pendapatan..

Habis dah baca ? Semangat ?! Ok ucapkan terima kasih kepada penaja Hai Blogger! 

"Contest ini dianjurkan oleh LetsMasak.com dan disokong bersama Kelab Komuniti Hai Blogger! http://www.haiblogger.com"





Jan 21, 2015

kembali diet

No comments:
Since badan dah naik sehingga 66.7kg,selalu sangat cepat letih.Dengan ketinggian 163cm,mungkin orang fikir berat yg ada skrg sudah ok.Tapi untuk tuan punya badan,memang sangat KO!

Tengok adik dah semakin kurus dan semakin cantik huhuhu..rasa cemburu agak menghantui.wassap dia rahsianya.Katanya dia tak lah diet sangat.Just jaga pemakanan.Makan nasi time lunch je.Tu pun tak banyak.Bila terasa lapar,dia ratah sayur.

So bila dikaji.. apa kata cuba je ikut step dia.Tapi aku lebih prefer atkin tapi bukan strict atkin,kadang2 terbabas jugak.heheh

So kalau dikutkan dah 5 hari jugak kot kawal pemakanan.Asyik makan ayan dan sayur sahaja.Nasi ada jugak ambik.tapi sangat jarang.

Target sebelum 17 Feb berat sekurangnya dah turun 10kg.Bermakna 56 macam tu.






Ini adalah antara menu diet ku kononnya..hehe.Hope bila dah turun berat ni..kuranglah stress.Sebab memang perasan,bila berat naik,tekanan masalah yang dihadapi dengan tubuh badan yang agak berisi..stress yang dialami agak berlebih2.dah la stress dengan masalah keliling..masalah diri sdiri.. lepas tu bila tengok cermin muka tembam.. lagi bertambah stress..adoi..

Hope segala masalah yang ku hadapi ketika ini,dapat selesai secepat mungkin.Dan moga target tercapai dan berjalan mengikut apa yang dirancang.Kita merancang,Allah jua merancang.Sesungguhnya perancangab Allah itu lebih baik.

Jan 8, 2015

Malaysia bakal dilanda musim SEJUK

No comments:

Selepas fenomena banjir besar melanda negara nampaknya satu lagi berita yang kurang baik diterima dimana rakyat Malaysia dinasihatkan supaya bersedia untuk menghadapi fenomena cuaca sejuk luar biasa dalam tempoh terdekat seperti yang berlaku di negara ini pada Januari tahun lalu.

Fenomena ini dikatakan bakal dirasai oleh negeri-negeri disebelah Pantai Timur semenanjung Malaysia yang baru saja menghadapi bencana banjir besar yang menyebabkan kerugian hampir Rm1 billion untuk negeri Kelantan sahaja.

Keratan KOSMO!

Pakar Geografi dan Kajian Iklim Bandar, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof. Datuk Dr. Shaharuddin Ahmad berkata, fenomena itu bakal melanda negara ini disebabkan dunia berdepan dengan perubahan cuaca secara menyeluruh.

“Ketika ini cuaca sejuk melampau berlaku di Siberia, Rusia. Tiupan udara bertekanan udara tinggi dari Siberia itu bergerak ke China dan akan membawa cuaca sejuk memasuki Laut China Selatan sebelum bergerak ke negara-negara Asia Tenggara termasuk Malaysia sepanjang musim Monsun Timur Laut.

“Justeru, adalah tidak mustahil fenomena cuaca sejuk ini bakal melanda negara sekali lagi dalam jangka waktu tertentu sebelum musim monsun itu berakhir pada Mac nanti,” ujar Shaharuddin yang dipetik akhbar KOSMO!

Jan 7, 2015

Jual Ngaku chips pula!

No comments:


Ada ke penggemar kerepek kat sini?pernah tak rasa NGAKU CHIPS?
Ngap!Ngap!Ngap!
Tak sedar dah habis..licin..

Rasanya yang lemak-lemak.. memang lain dari yg lain..
Nk cuba?
Lagi 1.. NGAKU CHIPS ni hanya ada setahun sekali shj!

Tak mahal pun.. hanya Rm 12 sebalang postage Rm 7
Sesuai dgn rasa.. dan cara penyediaannya..
TERUJA!!!??
Baik korang cecepat follow ig shop @fishahbabyboo

Berminat terus whatsap 018 955 2269

 #sayajualkerepek #kerepeksedap #ngakuchips

Dec 30, 2014

Pesawat Airasia zest pula tergelincir di Filiphina

No comments:

Filipina, 30 Dis - Sebuah pesawat AirAsia Zest bernombor pendaftaran Z2 272 hari ini dilaporkan tergelincir di lapangan terbang Kalibo, Filipina petang tadi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...