Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

selamat hari guru

Selamat Hari Guru Saya ucapkan selamat hari guru kepada semua insan yang bergelar guru. Terima kasih buat guru-guruku yang telah mengajar dan mendidikku dengan bersungguh-sungguh dan ikhlas. Tidak lupakan ku ucapkan Selamat Hari Guru buat rakan-rakan yang mengenaliku.Buat guru-guru tersayang di TABIKA KEMAS AMPANG HILIR, SEK REN KEB TMN NIRWANA, MAAHAD AL MIZAN, SEK MEN TMN MALURI, SEK MEN AMINUDDIN BAKI.... semoga and semua sentiasa didalam redhaNya

Selamat Hari Ibu wat Anipah @ Khadijah Aris

Hari ibu hari tu aku hadiahkan sejambak ros putih untuk mak tersayang...

Kau sinaran bulan Menyerikan bintang-bintang Kaulah fajar Yg menerbitkan pagi Kau sirami embun Menyegarkan pepohonan Kau bukakan tabir siang untukku Kau berikan mama Kasih sayang maha suci Betapa agungnya Tiada ternilaikan oh mama... ohhh mamaku Tiada cinta yg murni Setulus cintamu Kusuntingkan mama Sekuntum mawar putih Sebagai lambang Kesucian cintaku.. oh mama... ohoho mama oh mama... ohohoh mama...

ini adalah lagu dari Sharifah Aini bertajuk 'Mawar Putih Buat Mama'

kawin jugak abang aku sorang ni hehehe

-->
SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT ABANG TERSAYANG MAZWAN KHAN.. DAN PASANGANNYA  SITI QADARIYYAH..  sebenarnya ada bannyak g pic..tapi sumenye kena tunggu dh cuci dulu..hikhik..amik guna fone xcantik..wedding ni wat kat JOHOR kt DAIMAN SPORT CLUB..
aku hanya wat2 bz ms wedding ni..maklumlah penat tu..huhu

Kempunan Tom Yam

Malam ni Tuhan aje yg tahu bagaimana perasaan aku ketika ini.Kesakitan perut menahan lapar bukan lah sesuatu yg biasa untukku kecuali jika berpuasa.Nak tido rs tak boleh lelapkan mata,pergerakan terbatas..hukhukhk...tak pernah rs lapar seperti ini...rs nak cll mcd,tpi bila pk balik kalau cll mcd,apa jelah yg daku boleh mkn selain burger utk time2 cm ni..aduh kan best kalau ada restoran yg 24 jam n delivery..wah pemalas nya lah aku ni...sbnarnya xde lah mls sgt cuma mls ckit je...xkan nak mkn maggi,xkenyang perut...teringin mkn sup ekor..aduh tgh mlm ni gaklah selera duk tinggi..siang tadi xde lak...





mmm akhirnya sibukkn diri menjdi blog walking huhuhu.....aduyai..lah perut ku syg..


Bahan-bahan ( MKN 1 FAMILY... )
1 kg ekor 4 inci halia 5 ulas bawang puith 3 sb rempah sup adabi 1 paket sup bunjut adabi 4 cawan air 2 biji tomato (potong 4@6) 1 batang carrot 2 biji ubi kentang (potong 4) 1 batang daun sadary(potong serong) 5 biji cili padi air asam jawa garam daun sup&bawang goreng un…