Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Tak semua kau rancang akan berlaku

19 Jun 2013 - 01.20 pagi , Hospital Tengku Ampuan Rahimah
2 hari sebelum tu aku dah diserang demam yang agak kuat , mungkin akibat memakan beberapa ulas durian sebelum bertolak ke Ampang . Esoknya di Ampang adikku Tamar membelikan nasi lemak pagi tu . Dengan sedaya upaya aku menghabiskan hingga ke butir nasi yang terakhir . Malam tu bertolak ke Shah Alam , perut terasa begitu senak dan terasa seperti hampir putus nyawa :( .. Dan diriku telah mengambil keputusan untuk menelefon ambulance saja , tapi anak saudara mempelawa dirinya untuk bawa ke hospital .
Malam itu juga doc masukkan air dan mengatakan terpaksa menahan ku untuk dimasukkan ke wad . Sangat menakutkan tapi waktu tu tiada kudrat untuk bersuara . Doc mengatakan aku dehidrasi , gastrik pain ( pelik rasanya tak de gastrik dalam kamus hidupku ) .. dan air kencing dijangkitan kuman :( .. Dan tangan ku telah dicucuk untuk dimasukkan air :(


selama 4 hari di wad hampir 28 botol air telah dimasukkan :( , dan juga 1 pint darah .. bel…

Multipurpose Pillow / Nursing Pillow / Maternity Pillow

sementara balik dari pos barag customer , me n hubby jalan2 ke kedai barangan bby, ternampak nursing pillow , tengok price leh tahan RM 89.90 .. tengok barang2 bby yg lain jugak .. saje cuci mata .. (act sbnarnya dh lama tingin nak bantal tu coz mcm best je  ) .. bila balik umah .. ha ... tara .. en. hubby buatkan .. multipurpose pillow ( coz leh guna support preggy mummy bila baring, esp bila dah masuk trimester ke3.. sebab tu la ada yg bg istilah maternity pillow.. n bole guna utk BF baby ..  tapi para bapa pn bole guna nursing pillow utk bg baby susu..btambah rajinlah para suami tlg isteri bg baby susu botol kn  .. hihi tq bby memerangkap en.hubby coz watkn pillow ni .. yay ! .. ( p/s : size lg besar dri bumblebee taw ! )


ukuran yang dibuat , 30 inci x 25 inci x 10 inci  ( p/s ; ukuran diberi untuk sesiapa yg teringin buat sdiri :) )

Persiapan

Tahun ni banyak betul persiapan yang perlu dibuat .. Persiapan ketibaan Ramadhan , persiapan Aidilfitri , persiapan menanti orang baru , persiapan Aidiladha ..Alhamdulillah semuanya berada di tahun ini.
Semoga segala persiapan yang dirancang terlaksana dengan rahmatNya , dalam kita merancang , perlu juga diketahui bahawa Pencipta kita juga merancang , Dia sahajalah Maha Perancang yang terbaik. Hanya Allah SWT sahaja yang tahu apa yang terbaik untuk kita. Jadi doa perlulah dititipkan sentiasa , agar kita dibawah lembayung kasih sayangNya .. Ameen ya Rabb ..