Skip to main content

Tak semua kau rancang akan berlaku


19 Jun 2013 - 01.20 pagi , Hospital Tengku Ampuan Rahimah

2 hari sebelum tu aku dah diserang demam yang agak kuat , mungkin akibat memakan beberapa ulas durian sebelum bertolak ke Ampang . Esoknya di Ampang adikku Tamar membelikan nasi lemak pagi tu . Dengan sedaya upaya aku menghabiskan hingga ke butir nasi yang terakhir . Malam tu bertolak ke Shah Alam , perut terasa begitu senak dan terasa seperti hampir putus nyawa :( .. Dan diriku telah mengambil keputusan untuk menelefon ambulance saja , tapi anak saudara mempelawa dirinya untuk bawa ke hospital .

Malam itu juga doc masukkan air dan mengatakan terpaksa menahan ku untuk dimasukkan ke wad . Sangat menakutkan tapi waktu tu tiada kudrat untuk bersuara . Doc mengatakan aku dehidrasi , gastrik pain ( pelik rasanya tak de gastrik dalam kamus hidupku ) .. dan air kencing dijangkitan kuman :( .. Dan tangan ku telah dicucuk untuk dimasukkan air :(



selama 4 hari di wad hampir 28 botol air telah dimasukkan :( , dan juga 1 pint darah .. belum lagi kesakitan time nak amik darah , tangan kanan ada 5 tempat darah yang diambil .. dan kiri ada 1 iaitu tempat masukkan air dan darah.. paling menyakitkan adalah sewaktu ubat dimasukkan..dan terasa agak siksa bila nak ke tandas :( .. 




Nasiblah nurse2 dan doc kat situ baik2 belaka. Kawan sebelah katil pun tak sombong..Tentang makanan , kawan2 semua makan nasi termasuk orang sebelah katil aku , tapi aku hanya bubur tawar dan lauk ikan gulai  , cuma kadang2 ada diaorang bagi sup ayam.

dan akhirnya 22 Jun 2013 darah terakhir diambil dan alhamdulillah result semua ok dan aku dibenarkan keluar wad hari tu jam 8 mlm.

p/s : Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi dh kuar spital  , terima kasih kepada yg tlh mdoakan , esk leh dh balik Lumut , siapkan kerja yg tgendala , terima kasih kpd cust yg sabar mnanti , esk shah alam - lumut , skrg mood rehatkan diri sambil pikir pe yg ptt  ...
Terima kasih juga kepada kepada incik suami yg sudi melawat 3 kali sehari di spital .. mak ayah yg jauh dri ampang ke klang nek moto je dtg mlawat hihi .. snng katanya xsest barat , n utk mak abah , nyah dan lain2 juga , coz sudi lyan karenah nk mkn itu ini pas kuar wad huhu ..

Comments

Popular posts from this blog

Pemilihan makanan kucing :)

Makanan kucing ialah benda paling penting perlu ada bila kita bela kucing. Tapi berapa ramai yang consult dengan veterinarian atau baca dengan teliti dekat packet makanan tu sebelum membeli makanan kucing.Mok2 dan Chimey ialah kucing pertama yang kami pelihara.Dan 10 tahun yang lalu, saya cukup takut dengan kucing. Bukannya apa, takut kena cakar. Hahaha.

First time pelihara kucing, memang saya tak tahu apa makanan yang patut aku bagi kucing ni. Whiskas? Friskies? Iams? Nasi? Ikan kembung? Semua diorang pernah try, kecuali nasi dengan ikan kering la, haha. Dan kucing saya siMok2 memang tak pernah cerewet kecuali si Chimey (Betina) tu. Bagilah jenama apa pun kat Mok2, dia tak pernah menolak. Tak pernah bad mood bila tengok makanan.


Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!

Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu boleh PM..nk try pun boleh..beli sebotol dlu..harga 1 pack ji rm 190..nk dpt hg kawan2 leh PM..ayah selalu tak larat nak naik atas,coz rumah kami tingkat 4,mesti berhenti-berhenti dari tingkat ke tingkat sekarang alhamdulillah ayah ckp,kalau ikut cara kami .. mak akan buat air propolis dalam 1.5L air kosong tu dan letak dalam peti sejuk,jadi bila-bila masa kami nak minum,senang kami terus minum je .. tak payah nak titik2

kat sini saya kongsi kelebihannya dan seangkatan dengan nya


Cara Penggunaan Propolis ActiveAturan MakanDewasa
Amalan Harian :  Pagi atau Petang  – 15 titis setiap dos Sakit Ringan :  3 kali sehari – 15 titis setiap dos Sakit Kronik : setiap 4 jam – 15 – 33 titis setiap dos Remaja Dan Kanak Kanak 1/2 sukatan dewasa, kanak kanak …

Produk Penjagaan Wajah

hihihi.. kali ni tetiba rasa nak menulis tentang produk penjagaan wajah yg sy guna skrg ..

masa jejalan nak cari barang makeup baru di watson seri manjung (baru tau kat sini ada watson) , coz barang makeup tertinggal di KL , last2 husband ajak beli baru je kat sini.Sedang dok mencari alang2 cari sekali brg mandian bagai , tetiba ternampak produk Bio-essence Tanaka White 4x Anti Dark Fighters!