Skip to main content

Laptop ku yg mengada2

hari ni rasa letih sgt.pg2 lg dah hujan.memang best kalu dapat tido.tapi apakan daya,ikut hati mati,ikut mulut binasa(betul ke apa aku ckp ni?)huhu...yelah aku kan baru bjinak2 ngn bisnes yg kecil2 lan ni...kang tido smpai tghari susah pulak rezeki nak masuk.ish2...merujuk kpd tajuk diats..nak citer ckit..u all semua guna laptop apa ya?aku guna compaq v3522tu..dh nak 2 thn dah die bkhidmat ngn aku..ari ni aku tpaksa menformat laptop aku yg ngengada ni...aku kta ngengada coz laptop2 nikan kena belaian manja,phatian yg lebih utk dia btahan lama..tapi apakan daya...kali ni dh masuk 7 kali lah aku mformatnya..asl lembab je aku format..coz aku bukan lah tau sgt bab2 nie :)..n hari ni aku telah mbeli sepersalinan pakaian utk laptop ku ini..dan juga skin yg cantik utknya..coz muka dpan lcd laptop aku ni dh calar-balar...bkn aku yg cakar ya...my sayang2 yg wat...nak tau saper?jeng2...saper lg kalu bukan yuna & mok...eee..geram pn ada..tapi apakan daya syg punya pasal kadang aku biar je dorang landing ats laptop akuni...tapi hari ini rs cam nak cantik2 kan laptop aku yg ngengada ni..sgl kelengkapan sepersalinan nya aku telah beli di...?dimana ya?pastinya di...LOWYAT..mana lgkan..tu jelah yg paling hampir huhuhu...kat cni ada aku letak my syg2 tu,merekalah penyebab aku membeli pakaian utk ngada2 tu(maksud aku laptop aku tulah)..dan hari ini juga aku tlah menformatnya serta merta..dan mnukar anti virus nya kpd norton 360..ok x?hope oklah..n sbb utama aku mnformat laptop aku tu sbnarnya aku nak smbg blaja..jadi nak bg laptop aku ni ringan lah ckit...kan..nnti kalu nak wat apa2 kan senang xder lah dok hang jerk...tapi nmpaknya cos yg aku amik ni memaksa aku mbeli portable utk mengisi perisian2 yg aku ptt ada..maklumlah gerenti berat kalu letak lam laptop aku nie..huhu..klah xtau nak mbebel apa lg..hope u all sume mdoakan aku bjaya dalam cos yg aku akn amik ni..dn sukses dlm bisnes kecil2 lan aku ni..insyaAllah..ya Tuhan ku permudahkan lah perjalan ku ini..sama ada yg bakal datang dan yg sudah2..amin..

Comments

Popular posts from this blog

Pemilihan makanan kucing :)

Makanan kucing ialah benda paling penting perlu ada bila kita bela kucing. Tapi berapa ramai yang consult dengan veterinarian atau baca dengan teliti dekat packet makanan tu sebelum membeli makanan kucing.Mok2 dan Chimey ialah kucing pertama yang kami pelihara.Dan 10 tahun yang lalu, saya cukup takut dengan kucing. Bukannya apa, takut kena cakar. Hahaha.

First time pelihara kucing, memang saya tak tahu apa makanan yang patut aku bagi kucing ni. Whiskas? Friskies? Iams? Nasi? Ikan kembung? Semua diorang pernah try, kecuali nasi dengan ikan kering la, haha. Dan kucing saya siMok2 memang tak pernah cerewet kecuali si Chimey (Betina) tu. Bagilah jenama apa pun kat Mok2, dia tak pernah menolak. Tak pernah bad mood bila tengok makanan.


Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!

Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu boleh PM..nk try pun boleh..beli sebotol dlu..harga 1 pack ji rm 190..nk dpt hg kawan2 leh PM..ayah selalu tak larat nak naik atas,coz rumah kami tingkat 4,mesti berhenti-berhenti dari tingkat ke tingkat sekarang alhamdulillah ayah ckp,kalau ikut cara kami .. mak akan buat air propolis dalam 1.5L air kosong tu dan letak dalam peti sejuk,jadi bila-bila masa kami nak minum,senang kami terus minum je .. tak payah nak titik2

kat sini saya kongsi kelebihannya dan seangkatan dengan nya


Cara Penggunaan Propolis ActiveAturan MakanDewasa
Amalan Harian :  Pagi atau Petang  – 15 titis setiap dos Sakit Ringan :  3 kali sehari – 15 titis setiap dos Sakit Kronik : setiap 4 jam – 15 – 33 titis setiap dos Remaja Dan Kanak Kanak 1/2 sukatan dewasa, kanak kanak …

Produk Penjagaan Wajah

hihihi.. kali ni tetiba rasa nak menulis tentang produk penjagaan wajah yg sy guna skrg ..

masa jejalan nak cari barang makeup baru di watson seri manjung (baru tau kat sini ada watson) , coz barang makeup tertinggal di KL , last2 husband ajak beli baru je kat sini.Sedang dok mencari alang2 cari sekali brg mandian bagai , tetiba ternampak produk Bio-essence Tanaka White 4x Anti Dark Fighters!