novel terbaru yang dibacaRuwayda, gadis yang dikurniakan dengan kecerdasan istimewa, lahir daripada keluarga yang kaya, tiba-tiba perlu berhadapan dengan kenyataan pahit yang menimpa keluarganya.

Ayahnya bankrap! Cita-citanya mahu menjadi mahasiswi terkandas. Hampir setiap hari ibu bapanya bertengkar kerana hutang. Jiwa Ruwayda goncang. Kebankrapan memporak-perandakan keharmonian cinta ayah dan ibunya.

Di atas tanah perkuburan Paponan di daerah Parakan, Ruwayda berada pada tahap jiwa yang kritikal. Antara menjadi pelacur supaya mendapat wang cepat atau mengakhiri hidup yang penuh sengsara. Hilang pesona imannya sebagai Muslimah gara-gara belenggu wang, cinta, harga diri dan kebahagiaan.

Novel Islami ini penuh dengan pergolakan jati diri seorang gadis yang mencari jalan hidup, cinta dan imannya. Ia penuh dengan plot, ketegangan, getaran, kasih sayang serta air mata.

NOVEL NI BAGUS SEKALI BG AKU..TAPI XTAULAH NI NOVEL PALING BARU OR AKU YG KETINGGALAN MEMBACANYA...KEPADA YG BELUM MBACA NYA TRY2 LAH YA..IA MENGAJAR KITA AGAR MENGENALI SIAPA KITA..KEMANAKAH ARAH TUJU KITA YG SEBENAR2NYA..SEMOGA KITA DIBAWAH LINDUNGAN YANG MAHA ESA..AMIN..(SEDIKIT PERUBAHAN TELAH BLAKU PADA DIRIKU..SEMOGA IA BERTAMBAH BAIK)

0 comments:

Plz likes my page

 
Bila Blogger Template by Ipietoon Blogger Template