Plz likes my page

kembali diet

Since badan dah naik sehingga 66.7kg,selalu sangat cepat letih.Dengan ketinggian 163cm,mungkin orang fikir berat yg ada skrg sudah ok.Tapi untuk tuan punya badan,memang sangat KO!

Tengok adik dah semakin kurus dan semakin cantik huhuhu..rasa cemburu agak menghantui.wassap dia rahsianya.Katanya dia tak lah diet sangat.Just jaga pemakanan.Makan nasi time lunch je.Tu pun tak banyak.Bila terasa lapar,dia ratah sayur.

So bila dikaji.. apa kata cuba je ikut step dia.Tapi aku lebih prefer atkin tapi bukan strict atkin,kadang2 terbabas jugak.heheh

So kalau dikutkan dah 5 hari jugak kot kawal pemakanan.Asyik makan ayan dan sayur sahaja.Nasi ada jugak ambik.tapi sangat jarang.

Target sebelum 17 Feb berat sekurangnya dah turun 10kg.Bermakna 56 macam tu.






Ini adalah antara menu diet ku kononnya..hehe.Hope bila dah turun berat ni..kuranglah stress.Sebab memang perasan,bila berat naik,tekanan masalah yang dihadapi dengan tubuh badan yang agak berisi..stress yang dialami agak berlebih2.dah la stress dengan masalah keliling..masalah diri sdiri.. lepas tu bila tengok cermin muka tembam.. lagi bertambah stress..adoi..

Hope segala masalah yang ku hadapi ketika ini,dapat selesai secepat mungkin.Dan moga target tercapai dan berjalan mengikut apa yang dirancang.Kita merancang,Allah jua merancang.Sesungguhnya perancangab Allah itu lebih baik.

0 comments:

 
Bila Blogger Template by Ipietoon Blogger Template