Skip to main content

Sekitar Banjir di Kuala Kangsar

Sekitar banjir 24 dec sehingga saat saat menulis entry ini di Kuala Kangsar,disebabkan saudara mara ramai di sana,jadi untuk dapat info cepat dan tepat ,insyaAllah agak mudah..

Esok 25 dec 2014,mereka jangkakan air akan naik lagi sekitar 3 kaki lagi.Memandangkan kampung saya di area Sayong,Menora.Atau senang cerita kampung Bendang Kering dan Rambai 7.Jadi gambar banyak area Sayong.


Moga keadaan akan pulih seperti sediakala dijauhkan dari segala musibah yang berat.Mmm..ameen.

Tidak lupa juga saudara kita di pantai Timur,dan negeri lain yang terlibat.Kami disini hanya mampu mendoakan agar keadaan menjadi pulih sediakala secepat mungkin.Kita sebagai umat Islam,doa adalah senjata paling ampuh.

Jom lihat sekitar banjir di Kuala Kangsar













Dan ini pula di Menora, Kg.Rambai 7


Dengar-dengar rumah ini sudah pun ditenggelami air,moga tiada perkara yang tidak diingini berlaku..ameen..


Ini kalau tidak silap titi pertama masuk ke rambai 7,saya tak ingat sangat tentang titi ni.


Kelihatan orang kampung sedang melihat keadaan,ketika ini sedang kita nyenyak tidur,mereka yang terlibat sudah pasti tidak dapat melelapkan mata.

Saya tidak habis fikir,bagaimana yang punyai anak kecil.Allah.. selamatkanlah kami semua.Ampunilah dosa-dosa kami.Tunjukkanlah kami jalan yang benar,pimpinlah kami semua.Hanya dengan RahmatMu dapat menyelamatkan kami dari segala musibah dan perkara yang tidak diingini.ameen ya Rabbal A'lamin.


Saya upload 1 video : - Keadaan banjir di kg sadang tengah layang-layang kiri menghala ke tg belanja


video



Kawasan pentadbiran Perak Tengah


Comments

Popular posts from this blog

Pemilihan makanan kucing :)

Makanan kucing ialah benda paling penting perlu ada bila kita bela kucing. Tapi berapa ramai yang consult dengan veterinarian atau baca dengan teliti dekat packet makanan tu sebelum membeli makanan kucing.Mok2 dan Chimey ialah kucing pertama yang kami pelihara.Dan 10 tahun yang lalu, saya cukup takut dengan kucing. Bukannya apa, takut kena cakar. Hahaha.

First time pelihara kucing, memang saya tak tahu apa makanan yang patut aku bagi kucing ni. Whiskas? Friskies? Iams? Nasi? Ikan kembung? Semua diorang pernah try, kecuali nasi dengan ikan kering la, haha. Dan kucing saya siMok2 memang tak pernah cerewet kecuali si Chimey (Betina) tu. Bagilah jenama apa pun kat Mok2, dia tak pernah menolak. Tak pernah bad mood bila tengok makanan.


Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!

Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu boleh PM..nk try pun boleh..beli sebotol dlu..harga 1 pack ji rm 190..nk dpt hg kawan2 leh PM..ayah selalu tak larat nak naik atas,coz rumah kami tingkat 4,mesti berhenti-berhenti dari tingkat ke tingkat sekarang alhamdulillah ayah ckp,kalau ikut cara kami .. mak akan buat air propolis dalam 1.5L air kosong tu dan letak dalam peti sejuk,jadi bila-bila masa kami nak minum,senang kami terus minum je .. tak payah nak titik2

kat sini saya kongsi kelebihannya dan seangkatan dengan nya


Cara Penggunaan Propolis ActiveAturan MakanDewasa
Amalan Harian :  Pagi atau Petang  – 15 titis setiap dos Sakit Ringan :  3 kali sehari – 15 titis setiap dos Sakit Kronik : setiap 4 jam – 15 – 33 titis setiap dos Remaja Dan Kanak Kanak 1/2 sukatan dewasa, kanak kanak …

Produk Penjagaan Wajah

hihihi.. kali ni tetiba rasa nak menulis tentang produk penjagaan wajah yg sy guna skrg ..

masa jejalan nak cari barang makeup baru di watson seri manjung (baru tau kat sini ada watson) , coz barang makeup tertinggal di KL , last2 husband ajak beli baru je kat sini.Sedang dok mencari alang2 cari sekali brg mandian bagai , tetiba ternampak produk Bio-essence Tanaka White 4x Anti Dark Fighters!