Skip to main content

DRAMA SAHARA - APAKAH YANG INGIN CUBA DISAMPAIKAN?

Assalammualaikum ..


Apa yang menimbulkan ketidakpuasan hati kami dimana salah satu adegan dalam video promo drama tersebut di youtube yang memaparkan pelakon wanita yang berniqab (berpurdah) telah bersentuhan dengan pelakon lelaki tersebut .

Saya ada sekali menonton drama ini di Astro Prima dan memang terperasan berkenaan adegan-adegan yang tidak wajar dilakonkan sebagai sebuah drama berkonsepkan Islamik yang ingin menunjukkan tauladan baik kepada penonton.Cuma tidak pernah menonton promonya , tiba semalam 29hb jan 2012 , hari selasa , terbaca di feeds fb ttg promo dan mereka mengatakan tidak puas hati dengan video tersebut.Saya pun play,dan ternyata menimbulkan sakit hati dan marah.Lalu saya mengambil keputusan untuk menegur diwall post astro prima terus,ini kerana saya lihat ramai juga yg menulis diwall tentang perkara2 yg ada mereka tak puas hati.Saya fikir mungkin akan ada juga yg tidak puas hati lagi ttg drama ini,selain dari kami yg berniqab.Alhamdulillah akhirnya ramai yg sudah sedar tentang apa yg terjadi disekeliling kita sekarang, dan semakin ramai yg menulis di wall post astro prima tersebut , dan tidak kurang juga ada saya terbaca 1 blog , mengatakan dia hantar email terus ke pihak astro. Diharap tindakan kita ini diberkati,dan dengan 1 niat iaitu ingin menyedarkan para pelakon selebriti mengambil iktibar dan bhati2 ketika memilih watak lakonan.

p/s : Kontroversi drama Sahara ini dilihat lebih berat kerana menampilkan imej wanita berniqab kemudian dimasukkan pula adegan bersentuhan dengan lelaki bukan mahram. Seorang penonton video promo di youtube menegur cara pemakaian niqab dalam drama tersebut dan juga pergaulan yang diketengahkan dalam drama tersebut yang agak salah.




diharap selepas ini mana2 penerbit dan pelakon yg ingin membawa genre islamik tolong kaji dahulu sedalamnya...




byk lagi komen ttg drama ini , tapi sy hanya letakkn apa yg sy sdiri komen di wall pihak astro tersebut ..

Comments

Popular posts from this blog

Pemilihan makanan kucing :)

Makanan kucing ialah benda paling penting perlu ada bila kita bela kucing. Tapi berapa ramai yang consult dengan veterinarian atau baca dengan teliti dekat packet makanan tu sebelum membeli makanan kucing.Mok2 dan Chimey ialah kucing pertama yang kami pelihara.Dan 10 tahun yang lalu, saya cukup takut dengan kucing. Bukannya apa, takut kena cakar. Hahaha.

First time pelihara kucing, memang saya tak tahu apa makanan yang patut aku bagi kucing ni. Whiskas? Friskies? Iams? Nasi? Ikan kembung? Semua diorang pernah try, kecuali nasi dengan ikan kering la, haha. Dan kucing saya siMok2 memang tak pernah cerewet kecuali si Chimey (Betina) tu. Bagilah jenama apa pun kat Mok2, dia tak pernah menolak. Tak pernah bad mood bila tengok makanan.


Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!

Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu boleh PM..nk try pun boleh..beli sebotol dlu..harga 1 pack ji rm 190..nk dpt hg kawan2 leh PM..ayah selalu tak larat nak naik atas,coz rumah kami tingkat 4,mesti berhenti-berhenti dari tingkat ke tingkat sekarang alhamdulillah ayah ckp,kalau ikut cara kami .. mak akan buat air propolis dalam 1.5L air kosong tu dan letak dalam peti sejuk,jadi bila-bila masa kami nak minum,senang kami terus minum je .. tak payah nak titik2

kat sini saya kongsi kelebihannya dan seangkatan dengan nya


Cara Penggunaan Propolis ActiveAturan MakanDewasa
Amalan Harian :  Pagi atau Petang  – 15 titis setiap dos Sakit Ringan :  3 kali sehari – 15 titis setiap dos Sakit Kronik : setiap 4 jam – 15 – 33 titis setiap dos Remaja Dan Kanak Kanak 1/2 sukatan dewasa, kanak kanak …

Produk Penjagaan Wajah

hihihi.. kali ni tetiba rasa nak menulis tentang produk penjagaan wajah yg sy guna skrg ..

masa jejalan nak cari barang makeup baru di watson seri manjung (baru tau kat sini ada watson) , coz barang makeup tertinggal di KL , last2 husband ajak beli baru je kat sini.Sedang dok mencari alang2 cari sekali brg mandian bagai , tetiba ternampak produk Bio-essence Tanaka White 4x Anti Dark Fighters!