Plz likes my page

sakit kepala

hari ni kepala sakit sangat..xtau knp...dan sekarang ni selalu rs malas nak update blog..knp lah agknya ni..dan masuk rini seminggu dh x g keje..:(

selamat hari guru






Selamat Hari Guru

Saya ucapkan selamat hari guru kepada semua insan yang bergelar guru. Terima kasih buat guru-guruku yang telah mengajar dan mendidikku dengan bersungguh-sungguh dan ikhlas. Tidak lupakan ku ucapkan Selamat Hari Guru buat rakan-rakan yang mengenaliku.Buat guru-guru tersayang di TABIKA KEMAS AMPANG HILIR, SEK REN KEB TMN NIRWANA, MAAHAD AL MIZAN, SEK MEN TMN MALURI, SEK MEN AMINUDDIN BAKI.... semoga and semua sentiasa didalam redhaNya

Selamat Hari Ibu wat Anipah @ Khadijah Aris



Kau sinaran bulan
Menyerikan bintang-bintang
Kaulah fajar
Yg menerbitkan pagi
Kau sirami embun
Menyegarkan pepohonan
Kau bukakan
tabir siang untukku
Kau berikan mama
Kasih sayang maha suci
Betapa agungnya
Tiada ternilaikan
oh mama... ohhh mamaku
Tiada cinta yg murni
Setulus cintamu
Kusuntingkan mama
Sekuntum mawar putih
Sebagai lambang
Kesucian cintaku..
oh mama... ohoho mama
oh mama... ohohoh mama...

ini adalah lagu dari Sharifah Aini bertajuk 'Mawar Putih Buat Mama'

kawin jugak abang aku sorang ni hehehe

-->
SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT ABANG TERSAYANG MAZWAN KHAN..
DAN PASANGANNYA 
SITI QADARIYYAH..
 sebenarnya ada bannyak g pic..tapi sumenye kena tunggu dh cuci dulu..hikhik..amik guna fone xcantik..wedding ni wat kat JOHOR kt DAIMAN SPORT CLUB..

aku hanya wat2 bz ms wedding ni..maklumlah penat tu..huhu

Kempunan Tom Yam

 Malam ni Tuhan aje yg tahu bagaimana perasaan aku ketika ini.Kesakitan perut menahan lapar bukan lah sesuatu yg biasa untukku kecuali jika berpuasa.Nak tido rs tak boleh lelapkan mata,pergerakan terbatas..hukhukhk...tak pernah rs lapar seperti ini...rs nak cll mcd,tpi bila pk balik kalau cll mcd,apa jelah yg daku boleh mkn selain burger utk time2 cm ni..aduh kan best kalau ada restoran yg 24 jam n delivery..wah pemalas nya lah aku ni...sbnarnya xde lah mls sgt cuma mls ckit je...xkan nak mkn maggi,xkenyang perut...teringin mkn sup ekor..aduh tgh mlm ni gaklah selera duk tinggi..siang tadi xde lak...





mmm akhirnya sibukkn diri menjdi blog walking huhuhu.....aduyai..lah perut ku syg..


Bahan-bahan ( MKN 1 FAMILY... )
  • 1 kg ekor
  • 4 inci halia
  • 5 ulas bawang puith
  • 3 sb rempah sup adabi
  • 1 paket sup bunjut adabi
  • 4 cawan air
  • 2 biji tomato (potong 4@6)
  • 1 batang carrot
  • 2 biji ubi kentang (potong 4)
  • 1 batang daun sadary(potong serong)
  • 5 biji cili padi
  • air asam jawa
  • garam
  • daun sup&bawang goreng untk hiasan

Cara-cara

  1. ekor direbus sehingga empuk dlm kira2 3/4jam... -PETUA-klu nk cepat empuk ltk sudu sebatang masa merebus...
  2. tumis halia,bawang putih yg ditumbuk...tumis sehingga naik bau..
  3. setelah naik bau..masukkan rempah sup yg telah dibancuh bersama air...biarkan seketika...
  4. agak2 dah naik bau sup,masukkan pula air ⊃ bunjut...biarkan hampir2 mendidih,mskkan ekor yg direbus td...
  5. masukkan sekali carrot,ubi kentang,daun sadary,tomato,cili padi,air asam jawa &garam...kacau pelahan sehingga masak..
  6. sesudah masak hiaslah dengan daun sup & bawang goreng diatasnyer.... 
cuba lah erk..huhuhu

 
Bila Blogger Template by Ipietoon Blogger Template