Skip to main content

Bab1 - Bag untuk dibawa ke hospital

Hari ni 18 Julai 2013 .. dh 29 mggu , mula2 mcm malas nak checkup lgi coz 19 Jun ritu dh checkup kat Hospital Klangkan ,dah alang2 masuk ward .. tetiba teringat doc pesan suh jumpa dia balik 4 mggu lepas tu , jdi esknya insyaAllah kalau xde aral melintang , nak g klinik yg bese sy cek kat cni je .. :D .. n nak kompemkan jantina baby , sebelum ni dikatakan girl , jdi esk nak kompemkan lg sekali insyaAllah :) .. 

Minggu Kedua Puluh Sembilan :
Posisi bayi saat ini mempersiapkan diri seperti posisi lahir dengan kepala ke arah bawah. Selain itu, jaringan lemak terus terbentuk.


ha..this is my hospital bag's list,google kat tenet je , wat masa ni yg ada sy dh tanda star kat tepi , yg lain lum beli lg,insyaAllah pas raya , cuma xpasti nak beli di Perak / KL / Shah Alam atau lain2 hihi :-

BABY

Baju Seluar - 2 - done
Mittens Booties - 2 - done
Receiving Blanket/ Blanket – 1- done
Towel/Small towel- 1 - done
Sock -1
Barut - 1 - done
Napkin - 1
Diaper - 1p - done
Baby Wipes - done
Minyak Telon/Minyak Yuyi - done
Toiletries - done

IBU

Kain Batik - 2 - done
Towel - 1 - done
Sweater - 1 - done
Stoking - 2 - done
Nursing Bra - 2 - done
Nursing Pads - 2 - done
Panty - 3 - done
Disposable Panty - 1p - done
Maternity Pad - 1p - done
Slipper - done
Toiletries(Berus gigi/Sikat/Sabun) 
Air/Minyak Selusuh/Air Zam-zam - done
Plastic Bag - done
Minyak Hijau ganti dgn Minyak 1001 Rahsia dari Anugerah dan ada minyak urut yang diberi sekali dalam set bersalin tanamera - done
Buku Pink - done

Extra
Car Seat
Book/CD/AlQuran/Camera

p/s : doakan semuanya selamat ya , InsyaAllah .. ameen

alhamdulillah semuanya sudah ada cuma brg mandian tu akan dibeli akhir sekali


Comments

Popular posts from this blog

Pemilihan makanan kucing :)

Makanan kucing ialah benda paling penting perlu ada bila kita bela kucing. Tapi berapa ramai yang consult dengan veterinarian atau baca dengan teliti dekat packet makanan tu sebelum membeli makanan kucing.Mok2 dan Chimey ialah kucing pertama yang kami pelihara.Dan 10 tahun yang lalu, saya cukup takut dengan kucing. Bukannya apa, takut kena cakar. Hahaha.

First time pelihara kucing, memang saya tak tahu apa makanan yang patut aku bagi kucing ni. Whiskas? Friskies? Iams? Nasi? Ikan kembung? Semua diorang pernah try, kecuali nasi dengan ikan kering la, haha. Dan kucing saya siMok2 memang tak pernah cerewet kecuali si Chimey (Betina) tu. Bagilah jenama apa pun kat Mok2, dia tak pernah menolak. Tak pernah bad mood bila tengok makanan.


Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!

Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu boleh PM..nk try pun boleh..beli sebotol dlu..harga 1 pack ji rm 190..nk dpt hg kawan2 leh PM..ayah selalu tak larat nak naik atas,coz rumah kami tingkat 4,mesti berhenti-berhenti dari tingkat ke tingkat sekarang alhamdulillah ayah ckp,kalau ikut cara kami .. mak akan buat air propolis dalam 1.5L air kosong tu dan letak dalam peti sejuk,jadi bila-bila masa kami nak minum,senang kami terus minum je .. tak payah nak titik2

kat sini saya kongsi kelebihannya dan seangkatan dengan nya


Cara Penggunaan Propolis ActiveAturan MakanDewasa
Amalan Harian :  Pagi atau Petang  – 15 titis setiap dos Sakit Ringan :  3 kali sehari – 15 titis setiap dos Sakit Kronik : setiap 4 jam – 15 – 33 titis setiap dos Remaja Dan Kanak Kanak 1/2 sukatan dewasa, kanak kanak …

Produk Penjagaan Wajah

hihihi.. kali ni tetiba rasa nak menulis tentang produk penjagaan wajah yg sy guna skrg ..

masa jejalan nak cari barang makeup baru di watson seri manjung (baru tau kat sini ada watson) , coz barang makeup tertinggal di KL , last2 husband ajak beli baru je kat sini.Sedang dok mencari alang2 cari sekali brg mandian bagai , tetiba ternampak produk Bio-essence Tanaka White 4x Anti Dark Fighters!