Jul 18, 2013

Bab1 - Bag untuk dibawa ke hospital

Hari ni 18 Julai 2013 .. dh 29 mggu , mula2 mcm malas nak checkup lgi coz 19 Jun ritu dh checkup kat Hospital Klangkan ,dah alang2 masuk ward .. tetiba teringat doc pesan suh jumpa dia balik 4 mggu lepas tu , jdi esknya insyaAllah kalau xde aral melintang , nak g klinik yg bese sy cek kat cni je .. :D .. n nak kompemkan jantina baby , sebelum ni dikatakan girl , jdi esk nak kompemkan lg sekali insyaAllah :) .. 

Minggu Kedua Puluh Sembilan :
Posisi bayi saat ini mempersiapkan diri seperti posisi lahir dengan kepala ke arah bawah. Selain itu, jaringan lemak terus terbentuk.


ha..this is my hospital bag's list,google kat tenet je , wat masa ni yg ada sy dh tanda star kat tepi , yg lain lum beli lg,insyaAllah pas raya , cuma xpasti nak beli di Perak / KL / Shah Alam atau lain2 hihi :-

BABY

Baju Seluar - 2 - done
Mittens Booties - 2 - done
Receiving Blanket/ Blanket – 1- done
Towel/Small towel- 1 - done
Sock -1
Barut - 1 - done
Napkin - 1
Diaper - 1p - done
Baby Wipes - done
Minyak Telon/Minyak Yuyi - done
Toiletries - done

IBU

Kain Batik - 2 - done
Towel - 1 - done
Sweater - 1 - done
Stoking - 2 - done
Nursing Bra - 2 - done
Nursing Pads - 2 - done
Panty - 3 - done
Disposable Panty - 1p - done
Maternity Pad - 1p - done
Slipper - done
Toiletries(Berus gigi/Sikat/Sabun) 
Air/Minyak Selusuh/Air Zam-zam - done
Plastic Bag - done
Minyak Hijau ganti dgn Minyak 1001 Rahsia dari Anugerah dan ada minyak urut yang diberi sekali dalam set bersalin tanamera - done
Buku Pink - done

Extra
Car Seat
Book/CD/AlQuran/Camera

p/s : doakan semuanya selamat ya , InsyaAllah .. ameen

alhamdulillah semuanya sudah ada cuma brg mandian tu akan dibeli akhir sekali


0 comments:

Followers

My 1st novel

My 1st novel
sudilah baca ya

Warkah Seharum Cinta FAN

sahabat sedang menambah ilmu

Popular Posts

Archive

Powered by Blogger.

Chat

Copyright © . | Powered by Blogger
Design by Blog Oh! Blog | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com