Skip to main content

Produk Penjagaan Wajah

hihihi.. kali ni tetiba rasa nak menulis tentang produk penjagaan wajah yg sy guna skrg ..

masa jejalan nak cari barang makeup baru di watson seri manjung (baru tau kat sini ada watson) , coz barang makeup tertinggal di KL , last2 husband ajak beli baru je kat sini.Sedang dok mencari alang2 cari sekali brg mandian bagai , tetiba ternampak produk Bio-essence Tanaka White 4x Anti Dark Fighters!








fikir jugak 2,3 kali nak beli ke tak coz harganya agak mahal,tetiba husband ternampak saya dok belek2 mencongak2.. last2 dia kata tak pe amik je .. lama jugak pikir walaupun dh dapat kebenaran... last2 amik jugak akhirnya.. amik 1 set besar terus.. rm 300 jugak lah utk muka je.. belum lagi brg mandi dan makeup ..
tapi hubby kata tak apa utk diri sendiri dan dia jugak kan hehehe...
balik je umah,mandi2 dan terus pakai semua produk yang baru dibeli kecuali brg makeup heheh.. sy memang xleh ada brg baru ,mesti tak sabar2 nak pakai...
setelah dua hari menggunakan produk bio essence ni.. ianya nampak ok.. dan tak de pulak jerawat naik or apa... tapi paling ketara perubahan nya adalah pada bawak mata.. garisan hilang! tinggal 2 line je.. kalau tak sebelum ni byk jugak line bawah mata.. huhu
memg rs cam berbaloi guna produk ni,lebih2 lagi saya baru 1 st time menggunakan serum BE ni.. kalau pencuci muka nest yg warna gold tu ada jugak guna tapi cuma guna pcuci muka je.. yg BE yang biru tu pun ada guna tapi tak tahan kulit jdi cam kering sgt n xselesa... 
hihi sesape yg nak try guna BE ni leh la try yg tanaka white atau pun yg gold tu .. :) 
ni lah serum yg sy ckp tu ..
lepas ni if brg baru dri JSD dh sampai n sy dh guna, sy akan buat post tuk produk jamu tu pula ya :) .. insyaAllah





Comments

Popular posts from this blog

Pemilihan makanan kucing :)

Makanan kucing ialah benda paling penting perlu ada bila kita bela kucing. Tapi berapa ramai yang consult dengan veterinarian atau baca dengan teliti dekat packet makanan tu sebelum membeli makanan kucing.Mok2 dan Chimey ialah kucing pertama yang kami pelihara.Dan 10 tahun yang lalu, saya cukup takut dengan kucing. Bukannya apa, takut kena cakar. Hahaha.

First time pelihara kucing, memang saya tak tahu apa makanan yang patut aku bagi kucing ni. Whiskas? Friskies? Iams? Nasi? Ikan kembung? Semua diorang pernah try, kecuali nasi dengan ikan kering la, haha. Dan kucing saya siMok2 memang tak pernah cerewet kecuali si Chimey (Betina) tu. Bagilah jenama apa pun kat Mok2, dia tak pernah menolak. Tak pernah bad mood bila tengok makanan.


Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!

Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu boleh PM..nk try pun boleh..beli sebotol dlu..harga 1 pack ji rm 190..nk dpt hg kawan2 leh PM..ayah selalu tak larat nak naik atas,coz rumah kami tingkat 4,mesti berhenti-berhenti dari tingkat ke tingkat sekarang alhamdulillah ayah ckp,kalau ikut cara kami .. mak akan buat air propolis dalam 1.5L air kosong tu dan letak dalam peti sejuk,jadi bila-bila masa kami nak minum,senang kami terus minum je .. tak payah nak titik2

kat sini saya kongsi kelebihannya dan seangkatan dengan nya


Cara Penggunaan Propolis ActiveAturan MakanDewasa
Amalan Harian :  Pagi atau Petang  – 15 titis setiap dos Sakit Ringan :  3 kali sehari – 15 titis setiap dos Sakit Kronik : setiap 4 jam – 15 – 33 titis setiap dos Remaja Dan Kanak Kanak 1/2 sukatan dewasa, kanak kanak …