Skip to main content

Lampiran Kehidupan

Jiwa itu mati
Hati juga mati
Bila hiburan disanjungkan
Bila kesenangan dijanjikan
Semuanya bagai tiada berTuhan
Wahai seorang pengepala
Wahai orang dibawahnya
Bunga itu mati
Kumbang juga mati
Bila dosa dianggap suci
Bila cinta dianggap dewa
Semuanya hilang punca
Wahai teman tapi mesra
Wahai hubungan yg berprasangka
Dunia ini pentasan lakonan
Bayaran akan dibayar kemudian
Jika drama sebaik tinta
Ganjaran besar menanti disana
Jika dilebihkan dengan nafsu
Usahlah mengharapkan walau segelas susu
Selagi kita punya waktu
Ubahi lah dengan restu
Usah ditambah yang tidak perlu
Hentikan kebebasan perhubungan
Hentikan kekemegahan
Hentikan penindasan
Hentikan persengketaan
Biarlah dunia ini sepi
Tanpa sebarang sesat dihati
Pasti mudah mengolah cerita
Agar dapat disinggah sana
Pasti mudah melirik jiwa
Agar disana dijauhi derita..
-Ayubalqishah-

Comments

biarkan dunia bersorak,
biarkan juga anjing menyalak,
jangan nanti kita teriak,
bila semuanya terkoyak.

itu semuanya pasti,
tapi kita jangan berjanji,
tapi kita punya kunci,
untuk membuka setiap peti.

hai puteri bulatkan hati,
engkau punya surat yang dijanji,
cuma engkau atau semua belum pasti,
bila masa sampainya janji
Ayu Balqishah said…
dunia sudah dirasa sepi
anjing tidak menyalak lagi
tidak guna menangis lagi
kerna sudah lamanya pergi

itu semuanya pasti,
tapi kita jangan berjanji,
tapi kita punya kunci,
untuk membuka setiap peti.

wahai diri bulatkan hati
engkau punya surat yang dijanji
cuma engkau atau semua belum pasti,
kekalkah ia hingga akhir nanti

Popular posts from this blog

Pemilihan makanan kucing :)

Makanan kucing ialah benda paling penting perlu ada bila kita bela kucing. Tapi berapa ramai yang consult dengan veterinarian atau baca dengan teliti dekat packet makanan tu sebelum membeli makanan kucing.Mok2 dan Chimey ialah kucing pertama yang kami pelihara.Dan 10 tahun yang lalu, saya cukup takut dengan kucing. Bukannya apa, takut kena cakar. Hahaha.

First time pelihara kucing, memang saya tak tahu apa makanan yang patut aku bagi kucing ni. Whiskas? Friskies? Iams? Nasi? Ikan kembung? Semua diorang pernah try, kecuali nasi dengan ikan kering la, haha. Dan kucing saya siMok2 memang tak pernah cerewet kecuali si Chimey (Betina) tu. Bagilah jenama apa pun kat Mok2, dia tak pernah menolak. Tak pernah bad mood bila tengok makanan.


Perkongsian ( Propolis ) kami makan tau!

Kami sekeluarga makan propolis..komen kami..yup sgt bagus..cuci dlm badan..ayah dlu kalau makan kambing mesti rs pening2 or panas tapi skrg dh x..n ayah kata selain monavie,propolis ni terbaik n sesuai tuk ayah..terbaik..kalau ada bminat nk tahu boleh PM..nk try pun boleh..beli sebotol dlu..harga 1 pack ji rm 190..nk dpt hg kawan2 leh PM..ayah selalu tak larat nak naik atas,coz rumah kami tingkat 4,mesti berhenti-berhenti dari tingkat ke tingkat sekarang alhamdulillah ayah ckp,kalau ikut cara kami .. mak akan buat air propolis dalam 1.5L air kosong tu dan letak dalam peti sejuk,jadi bila-bila masa kami nak minum,senang kami terus minum je .. tak payah nak titik2

kat sini saya kongsi kelebihannya dan seangkatan dengan nya


Cara Penggunaan Propolis ActiveAturan MakanDewasa
Amalan Harian :  Pagi atau Petang  – 15 titis setiap dos Sakit Ringan :  3 kali sehari – 15 titis setiap dos Sakit Kronik : setiap 4 jam – 15 – 33 titis setiap dos Remaja Dan Kanak Kanak 1/2 sukatan dewasa, kanak kanak …

Produk Penjagaan Wajah

hihihi.. kali ni tetiba rasa nak menulis tentang produk penjagaan wajah yg sy guna skrg ..

masa jejalan nak cari barang makeup baru di watson seri manjung (baru tau kat sini ada watson) , coz barang makeup tertinggal di KL , last2 husband ajak beli baru je kat sini.Sedang dok mencari alang2 cari sekali brg mandian bagai , tetiba ternampak produk Bio-essence Tanaka White 4x Anti Dark Fighters!