Plz likes my page

Nostalgia : Roti Kapai

Roti kapai ni memang legend.. susah nak dapat stock pulak tu... roti ni ada yg panggil roti kapal atau roti mayat pun ada. Saya selalu buat pengat atau serawa roti kapai ni. Sekarang saya juga buat jual roti ni. Sesiapa yang mencari boleh pm atau wassap / we chat / tele ke 018 955 2269.. boleh pos insyaAllah..

Roti kapai
150gram / rm 3
1/2 kilo = rm 10
Pos rm 6

Dulu masa zaman arwah atuk masih ada selalu makan roti ni. Memang menggamit memori...

Masih berpantang hari ke 56

Czer? kali ni memang menyakitkan, luka luar cantik dah kejadiannya. Tinggal kat dalam masih sakit dan terasa koyak. Ya koyak. Rasa macam kena hiris pisau pun ada. Walaupun dalam keadaan macam ni aku masih lagi aktif memasak, basuh baju guna tangan tapi guna mesinlah. Gila ko nak pakai tangan? ada lah sekali ritu basuh guna tangan sebab mesin basuh hantar repair... aktif lagi sidai dan lipat kain... menjahit? mm pun aktif jugak.. yelah cari duit lebih katakan..

dan sekarang dok menulis kisah seram yg xberapa nak seram kot.. seram + humor + kekeluargaan

sebenarnya xtau nak type apa la ni.. saje je xnk bg blog ni bersawang.. then nak share menu orang dalam pantang..

SUP IKAN HARUAN


resepi ?

ikan haruan seekor
halia + bawang merah + bawang putih tumbuk
lada hitam pun tumbuk

tumis bahan tumbuk dan mendidih masukkan 2 cawan air, tunggu air didih masukkan ikan.. letak garam sikit, tunggu ikan masak,, siap..



TUMIS SAWI






Untuk anak saya gorengkan ayam sahaja .. then mak mentua request peria katak







 
Bila Blogger Template by Ipietoon Blogger Template