Jun 24, 2013

Tak semua kau rancang akan berlaku


19 Jun 2013 - 01.20 pagi , Hospital Tengku Ampuan Rahimah

2 hari sebelum tu aku dah diserang demam yang agak kuat , mungkin akibat memakan beberapa ulas durian sebelum bertolak ke Ampang . Esoknya di Ampang adikku Tamar membelikan nasi lemak pagi tu . Dengan sedaya upaya aku menghabiskan hingga ke butir nasi yang terakhir . Malam tu bertolak ke Shah Alam , perut terasa begitu senak dan terasa seperti hampir putus nyawa :( .. Dan diriku telah mengambil keputusan untuk menelefon ambulance saja , tapi anak saudara mempelawa dirinya untuk bawa ke hospital .

Malam itu juga doc masukkan air dan mengatakan terpaksa menahan ku untuk dimasukkan ke wad . Sangat menakutkan tapi waktu tu tiada kudrat untuk bersuara . Doc mengatakan aku dehidrasi , gastrik pain ( pelik rasanya tak de gastrik dalam kamus hidupku ) .. dan air kencing dijangkitan kuman :( .. Dan tangan ku telah dicucuk untuk dimasukkan air :(



selama 4 hari di wad hampir 28 botol air telah dimasukkan :( , dan juga 1 pint darah .. belum lagi kesakitan time nak amik darah , tangan kanan ada 5 tempat darah yang diambil .. dan kiri ada 1 iaitu tempat masukkan air dan darah.. paling menyakitkan adalah sewaktu ubat dimasukkan..dan terasa agak siksa bila nak ke tandas :( .. 




Nasiblah nurse2 dan doc kat situ baik2 belaka. Kawan sebelah katil pun tak sombong..Tentang makanan , kawan2 semua makan nasi termasuk orang sebelah katil aku , tapi aku hanya bubur tawar dan lauk ikan gulai  , cuma kadang2 ada diaorang bagi sup ayam.

dan akhirnya 22 Jun 2013 darah terakhir diambil dan alhamdulillah result semua ok dan aku dibenarkan keluar wad hari tu jam 8 mlm.

p/s : Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi dh kuar spital  , terima kasih kepada yg tlh mdoakan , esk leh dh balik Lumut , siapkan kerja yg tgendala , terima kasih kpd cust yg sabar mnanti , esk shah alam - lumut , skrg mood rehatkan diri sambil pikir pe yg ptt  ...
Terima kasih juga kepada kepada incik suami yg sudi melawat 3 kali sehari di spital .. mak ayah yg jauh dri ampang ke klang nek moto je dtg mlawat hihi .. snng katanya xsest barat , n utk mak abah , nyah dan lain2 juga , coz sudi lyan karenah nk mkn itu ini pas kuar wad huhu ..
Share This:   FacebookTwitterGoogle+

Jun 12, 2013

Multipurpose Pillow / Nursing Pillow / Maternity Pillow

sementara balik dari pos barag customer , me n hubby jalan2 ke kedai barangan bby, ternampak nursing pillow , tengok price leh tahan RM 89.90 .. tengok barang2 bby yg lain jugak .. saje cuci mata .. (act sbnarnya dh lama tingin nak bantal tu coz mcm best je  ) .. bila balik umah .. ha ... tara .. en. hubby buatkan .. multipurpose pillow ( coz leh guna support preggy mummy bila baring, esp bila dah masuk trimester ke3.. sebab tu la ada yg bg istilah maternity pillow.. n bole guna utk BF baby ..  tapi para bapa pn bole guna nursing pillow utk bg baby susu..btambah rajinlah para suami tlg isteri bg baby susu botol kn  .. hihi tq bby memerangkap en.hubby coz watkn pillow ni .. yay ! .. ( p/s : size lg besar dri bumblebee taw ! )


ukuran yang dibuat , 30 inci x 25 inci x 10 inci 
( p/s ; ukuran diberi untuk sesiapa yg teringin buat sdiri :) )

Share This:   FacebookTwitterGoogle+

Jun 11, 2013

Persiapan

Tahun ni banyak betul persiapan yang perlu dibuat .. Persiapan ketibaan Ramadhan , persiapan Aidilfitri , persiapan menanti orang baru , persiapan Aidiladha ..Alhamdulillah semuanya berada di tahun ini.
Semoga segala persiapan yang dirancang terlaksana dengan rahmatNya , dalam kita merancang , perlu juga diketahui bahawa Pencipta kita juga merancang , Dia sahajalah Maha Perancang yang terbaik. Hanya Allah SWT sahaja yang tahu apa yang terbaik untuk kita. Jadi doa perlulah dititipkan sentiasa , agar kita dibawah lembayung kasih sayangNya .. Ameen ya Rabb ..







Share This:   FacebookTwitterGoogle+

Followers

My 1st novel

My 1st novel
sudilah baca ya

Warkah Seharum Cinta FAN

sahabat sedang menambah ilmu

Popular Posts

Archive

Powered by Blogger.

Chat

Copyright © . | Powered by Blogger
Design by Blog Oh! Blog | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com